Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Ursus Trio

Musik Konst
Tid:
Webbplatslänk: https://uppsalakonstmuseum.se
Plats: Uppsala konstmuseum
Adress: Uppsala konstmuseum, Drottning Christinas väg 1E Visa på karta

Ursus Trio är en sammansättning av musiker som spelat med varandra i flera års tid. Trion vill framhäva improvisationens möjligheter och därmed bjuda in lyssnaren till en kreativ och tillåtande upplevelse. Musiken, som spelas under samarbetet med konstnären Sara Ekholm Eriksson, är inspirerad av den nutida jazzen och är skriven i dialog med konsten och framförs som en del av verket. Trion har rötter från Uppsala och Skövde.

Spelningen ges tre gånger

19:30-19:50
20:30-20:50
21:30-21:50

 

Uppsala konstmuseum

Evenemangstyp: Utställning / Visning

Om arrangören

Uppsala konstmuseum

Webbplats: https://konstmuseum.uppsala.se/

Samarrangör: Isak Pedersen - bas Fred Warnby - trummor Björn Ekholm Eriksson - piano, kapellmästare

Tillgänglighet

  • Hiss anpassad för rullstol
  • Toalett tillgänglig med rullstol
  • Tillgänglighet anpassad för rullstol

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description