Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Retrodatorkultur med Update

Bildning, vetenskap och samhälle Övrigt
Tid:
Webbplatslänk: https://www.dfupdate.se/
Plats: Datorföreningen Update
Adress: Datorföreningen Update, Svartbäcksgatan 65 Visa på karta

40-årsjubilerande Datorföreningen Update visar upp datorer från 60-talet och framåt och berättar om kulturen och tekniken.

Se klassiker som PDP-8 och PDP-11, pröva Commodore 64, och spela legendariska arkadspelet Asteroids på originalhårdvara med oss.

Evenemangstyp: Utställning / Visning

Om arrangören

Datorföreningen Update

Webbplats: https://www.dfupdate.se/

Samarrangör:

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description