Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Prova på Falun Dafa

Bildning, vetenskap och samhälle Övrigt
Tid:
Webbplatslänk: https://en.falundafa.org/
Adress: Gunnar Leches Park Visa på karta

Kom och prova på Falun Dafa Qigong-övningar på Kulturnatten!

Falun Dafa (kallas även Falun Gong) är en uråldrig kinesisk Qigong-metod för att kultivera kropp och sinne och övningarna är lämpliga för alla, oavsett ålder och tidigare erfarenhet, och är alltid gratis.

Kultiveringen av hjärtat och sinnet vägleds av de universella principerna: Zhen (sanning, sant, sanningsenlighet), Shan (godhet, medkänsla, välvilja, vänlighet), Ren (tålamod, tolerans, uthållighet, självkontroll).

Kultivering av kroppen görs genom att utföra de fem mjuka qigongövningarna, varav en är sittande meditation. Med kombinationen av lättlärda övningar och universella principer är detta holistiska sätt att leva på känt för att hjälpa utövaren att uppnå ett harmoniskt och balanserat liv i det höga tempot i dagens samhälle.

Alla Falun Dafa-material, inklusive böcker och övningsinstruktioner finns tillgängliga för gratis nedladdning på www.falundafa.org

 

Gunnar Leches Park

Evenemangstyp: Prova på / Gör det själv

Om arrangören

Svenska föreningen för Falun Dafa

Samarrangör:

Tillgänglighet

  • Tillgänglighet anpassad för rullstol
  • Barnvagnsvänligt

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description