Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Museitåg på Lennakatten

Övrigt Bildning, vetenskap och samhälle
Tid:
Webbplatslänk: https://lennakatten.se
Plats: Uppsala Östra station
Adress: Uppsala Östra station, Stationsgatan 11 Visa på karta

Museijärnvägen Lennakatten kör specialtrafik med historiska ångtåg, dieseltåg och rälsbussar från tidig morgon till midnatt.
Upplev en tågresa som du aldrig gör annars med tänd gasbelysning i vagnarna och ett naturskönt Uppland i kvällsskrud som passerar utanför fönstret.
I Marielund arrangeras ett särskilt evenemangsprogram med bland annat gratis dockteater för barnfamiljer.

Ordinarie biljettaxa gäller.
För tidtabell se lennakatten.se/kulturnatten/

Evenemangstyp: Prova på / Gör det själv

Om arrangören

Lennakatten

Webbplats: https://lennakatten.se

Samarrangör:

Tillgänglighet

  • Toalett tillgänglig med rullstol
  • Barnvagnsvänligt

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description