Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Halo-Holotype

Konst Film
Tid:
Webbplatslänk: https://uppsalakonstmuseum.se
Plats: Borggården
Adress: Uppsala Slott Visa på karta

När mörkret faller lyser vi upp Borggården med en fasadprojektion på Uppsala slott.

Konstnären Sara Ekholm Eriksson har skapat en videoinstallation för södra flygeln, där platsens geologiska lager möter andliga världar. Hon intresserar sig för det-mer-än mänskliga, där naturens sinnlighet, metamorfoser och paradoxer ges form. Från istidens rörelser av is och vatten som maler ner sten, till havet som gett vika för landhöjningen.

En gång i tiden fanns här en slottskyrka, rikt dekorerad med stuckaturer från 1580-talet. I en annan kyrka på Gräsö, förvarades länge en stor kota som troddes ha tillhört en jätte. Genom paleontologer på Evolutionsmuseet vet vi idag att kotan är ett så kallat subfossil, ett viktigt typexemplar för gråvalar, också kallad holotyp.

 

Uppsala konstmuseum
Uppsala Slott

Evenemangstyp: Utställning / Visning

Om arrangören

Uppsala konstmuseum

Webbplats: https://konstmuseum.uppsala.se/

Samarrangör:

Tillgänglighet

  • Toalett tillgänglig med rullstol
  • Barnvagnsvänligt

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description