Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

GONGBAD – Uppsala Yogaskola/Eklundshof

Övrigt Musik
Tid:
Webbplatslänk: https://www.uppsalayogaskola.se/
Plats: Uppsala Yogaskola / Eklundshof
Adress: Uppsala Yogaskola, Eklundshovsvägen 1G Visa på karta

Välkomna till Uppsala Yogaskola och vår nyöppnade lokal i vackra, historiska Eklundshof. Här håller Amritasagar och Erika Klangare kvällen till ära ett gemensamt Gongbad i vår unika yogasal.

Kommer du i god tid hinner du varva ner med lite yogite i vår mysiga telounch och kanske titta på några tavlor. Just denna helg ska en liten konstutställning finnas på skolan är det sagt.

Vi inleder med några korta enkla mjukgörande yogaövningar innan det är dags att lägga sig tillrätta för gongbadet. Du kan ha vanliga kläder på dig. Yogamattor, kuddar och filtar finns att låna, men det går också bra att ta med eget om du vill. Du behöver bara lägga dig ner på yogamattan och bädda in dig i en filt. Låt sedan gongarnas ljud få skölja genom din kropp och leda dig till total avslappning.

Obs! Drop-in men det går också bra att boka din plats via hemsidan för att säkra att du får plats!

På Uppsala Yogaskola är, allt vi gör och allt som är, dignande av kultur. Från yogiteet som har sina rötter i den flera tusen år gamla läkekonst som sägs vara föregångare till all medicin, både västerländsk och österländsk – Ayurvedan. Och Yogan, vare sig vi talar om dess tidigaste rötter, också de tusentals år gamla, eller den ”moderna yogan” som vi känner den idag daterad till 1893, så pratar vi om hundratals år.

Sen lägger vi till Gongen. Även gongen har en mångtusenårig historia och en gedigen meritförteckning. Den har använts genom många civilisationer, religioner och andliga traditioner, för att läka de sjuka, förvisa onda andar och sammankalla elementen. Den har genom sina vibrationer en starkt stressreducerande effekt som kan få djupt liggande spänningar att släppa, och idag används den väl mest inom anti-stress. 

Det bästa av allt är att du behöver inte göra någonting annat än att lägga dig ner och låta ljudet av gongen göra jobbet. Vila. Andas. Rensa. Fylla på.

Eklundshof slutligen – dess historia går tillbaka till 1720 då Upsala Helsobrunn inrättades på området. 1753 byggdes värdshuset och när Nils Eklund tog över som krögare 1767 började det kallas Eklundshof. Tidigt 1800-tal byggdes Brunnshuset och det blev populärt att komma hit för att ”dricka brunn”. Mellan 1826-1840 hade Eklundshof sin glansperiod vilket återspeglas i t.ex. Gunnar Wennerbergs ”Här är gudagott att vara”.

 

Uppsala Yogaskola, Eklundshovsvägen 1G

Evenemangstyp: Prova på / Gör det själv

Om arrangören

Uppsala Yogaskola - Gong

Samarrangör:

Tillgänglighet

  • Tillgänglighet för synskadade

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description