Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Folkmusik med Kviga

Musik Bildning, vetenskap och samhälle
Tid:
Webbplatslänk: https://www.upplandsmuseet.se/
Plats: Upplandsmuseet
Adress: Upplandsmuseet, S:t Eriks torg 10 Visa på karta

Kviga är en folkmusiktrio som utforskar udda och bortglömd musik. Med fokus på historisk skandinavisk folkmusik gestaltar de livsöden från förr. Genom stämsång, instrumentalspel och lekfulla arrangemang framför de känslofulla, berättande visor. Med sättningen sång, knäppinstrument, folkliga flöjter och bas för Kviga den historiska folkmusiken till nuet.

Kviga kommer att spela upp delar av två längre föreställningar Arbetssånger och den nyproducerade föreställningen Folk i fångenskap.

Evenemangstyp: Konsert

Om arrangören

Upplandsmuseet

Webbplats: https://www.upplandsmuseet.se/

Samarrangör: Trio Kviga

Tillgänglighet

  • Hiss anpassad för rullstol
  • Toalett tillgänglig med rullstol
  • Tillgänglighet anpassad för rullstol

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description