Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Volatile Velocity

Dans Scenkonst
Tid:
Webbplatslänk: https://regionuppsala.se/det-har-gor-vi/kultur/projekt-satsningar-och-samarbeten/danssommarjobbet/
Plats: Borggården, Uppsala Slott
Adress: Uppsala Slott, Drottning Christinas väg 1, 752 37 Uppsala Visa på karta

Under tre veckor i juni och juli har dansarna Frida Nkosi Brandt, Agnès Chajara Svensson, Tova Königsson, Esther Lundberg, Armita Malehmir, Filippa Nyström, Aminda Rivera, Signe Sjölander, Ella Skarp, Julia Thorell och Ella Vingstedt Lindegren arbetat med att undersöka hastighet och tempo genom rörelse och stillhet. Undersökningen har genererat ett antal danser som vi kallar Volatile Velocity. Volatile Velocity - flyktig hastighet på svenska - koreograferas av danskonstnären Elinor Tollerz Bratteby och har under sommaren visats på utvalda platser i Uppsalas stadskärna. Projektet Danssommarjobbet Uppsala 2022 är ett samarbete mellan Region Uppsala, Uppsala kommun och Uppsala Kulturskola. Varmt välkommen att ta del av Volatile Velocity då vi gästar Kulturnatten, lördag 10 september kl 15:00 på Borggården vid Uppsala Slott. vi stoppar för grönljus och springer vid rött som en konstnär i badring varför vi inte föll pladask var för att vi använde vår kompass hur magin tagit över mig min själ har snurrat sig

Evenemangstyp: Uppvisning

Om arrangören

Danssommarjobbet Uppsala 2022

Webbplats: https://regionuppsala.se/det-har-gor-vi/kultur/projekt-satsningar-och-samarbeten/danssommarjobbet/

Samarrangör:

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description