Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Regnskogens ljud

Övrigt
Tid:
Webbplatslänk: https://www.botan.uu.se
Plats: Tropiska växthuset, Botaniska trädgården
Adress: Villavägen 8, 752 36 Uppsala Visa på karta
Inträdesavgift: 50 kr

I Tropiska växthuset finns Uppsalas enda regnskog, med palmer, jättenäckros, bananplantor och pilgiftsgrodor. Gå på upptäcktsfärd längs snirklande gångar. Lyssna på regnskogens ljud och njut av värmen i växthuset. Med lite tur får du se jättenäckrosen blomma.

Evenemangstyp: Utställning / Visning

Om arrangören

Uppsala linneanska trädgårdar, Uppsala universitet

Webbplats: https://www.botan.uu.se

Tillgänglighet

  • Hiss anpassad för rullstol
  • Toalett tillgänglig med rullstol
  • Tillgänglighet anpassad för rullstol

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description