Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Megalomani i musiken

Bildning, vetenskap och samhälle Musik
Tid:
Webbplatslänk: https://ilk.uu.se/konstlakekonst/
Plats: Uppsala universitetshus, sal IX
Adress: Universitetshuset, Biskopsgatan 3, 753 10 Uppsala Visa på karta

Geni och storhetsvansinne i förening, eller narcissism som det kallas numera inom psykiatrin, kan man hitta hos ett antal kompositörer genom musikhistorien. Hur låter det när kompositörer med överdriven självkänsla och ”vansinniga” ambitioner skriver musik? Följ med då Mattias Lundberg, professor i musikvetenskap och mångfaldigt prisbelönad folkbildare, berättar om musikaliska genier och narcissister och låter oss höra deras musik. Gunnar Birgegård, professor i medicin, ger en kort inledning om den moderna synen på begreppet. Konst Läkekonst, en arbetsgrupp inom medicinsk och farmakologisk fakultet, har i 15 år arrangerat program där kultur och läkekonst möts. Vid Kulturnatten firar vi vårt 16:e verksamhetsår med ett spännande program som vi hoppas ska generera både reflektion och nya insikter. Välkommen.

Evenemangstyp: Föreläsning / Samtal

Om arrangören

Konst Läkekonst Uppsala

Webbplats: https://ilk.uu.se/konstlakekonst/

Samarrangör:

Tillgänglighet

  • Hiss anpassad för rullstol
  • Toalett tillgänglig med rullstol
  • Tillgänglighet anpassad för rullstol
  • Barnvagnsvänligt
  • God miljö för hörselskadade

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description