Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Flying Seeds

Konst
Tid:
Webbplatslänk: https://www.botan.uu.se
Plats: Botaniska trädgården, nära Linneanum
Adress: Villavägen 6, Uppsala Visa på karta

Platsbyggd konst runt Linneanum, där de japanska konstnärerna Nobumichi Achi, Hiroshi Kakizaki, Masako Suenaga, Yoko Tamura, Naoko Yako och Ikuo Watanabe har skapat med naturen och trädgården som inspiration och material. Sista chansen att se utställningen som stänger 11 september. Kuratorer: Kajsa Haglund och Narek Aghajanyan

Evenemangstyp: Utställning / Visning

Om arrangören

Uppsala linneanska trädgårdar, Uppsala universitet

Webbplats: https://www.botan.uu.se

Tillgänglighet

  • Toalett tillgänglig med rullstol

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description