Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Det gyllene seklet

Musik
Tid:
Webbplatslänk: https://www.svenskakyrkan.se/uppsala
Plats: Helga Trefaldighets kyrka
Adress: Nathan Söderbloms plan, 753 10 Uppsala Visa på karta

Oriana under ledning av David Anstey bjuder på körmusik från 1500 talet. Vi får höra verk av Tallis, Byrd, Gabrieli, Mundy, Tomkins och Gibbons, och programmet avslutas med en knipa Ayres av John Dowland.

Evenemangstyp: Konsert

Om arrangören

Helga Trefaldighets kyrka

Webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/uppsala

Tillgänglighet

  • Toalett tillgänglig med rullstol
  • Tillgänglighet anpassad för rullstol
  • God miljö för hörselskadade

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description