Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Besök Hammarby, Linnés pärla

Övrigt Bildning, vetenskap och samhälle
Tid:
Webbplatslänk: https://www.hammarby.uu.se
Plats: Linnés Hammarby
Adress: 12 km sydost om Uppsala Visa på karta
Inträdesavgift: 100 kr

Gården Hammarby köptes av Carl von Linné 1758 och är en av Sveriges bäst bevarade kulturmiljöer från 1700-talet. Här speglas både Carl von Linnés privatliv och hans vetenskapliga gärning. Visning av bostadshuset 11.30 12.30 (eng) 14.30 15.30 Café Sara-Lisa är öppet 11.00 – 17.00.

Evenemangstyp: Utställning / Visning

Om arrangören

Uppsala linneanska trädgårdar, Uppsala universitet

Webbplats: https://www.botan.uu.se

Tillgänglighet

  • Toalett tillgänglig med rullstol

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description