Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Glödande toner-Romancero Gitano med gitarristen Anders Emtell och Canorus

Konst Musik
Tid:

Glödande toner-Romancero Gitano med gitarristen Anders Emtell och Canorus

Vackert och eldigt. Sångerna berättar om historien och landskapet i Andalusien. Här i en inspelning på Gitarrfestivalen med solisterna: Karin Ingebäck, Håkan Ekenäs och Martin Åsander. Tonsättare är Mario Castelnuovo–Tedescos och texterna är skrivna av Federico Garcia Lorca. Dirigent: Katarina Reineck.

Gå till evenemang (länk): https://vimeo.com/452671705/e5a6016266

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description