Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Information till dig som arrangör

 

Kulturnatten samordnas av Destination Uppsala på uppdrag av Uppsala kommuns kulturnämnd och ansvarar för marknadsföring, trycksaker, programinformation, vissa tillstånd, samt invigning.

Arrangören ansvarar praktiskt, juridiskt och ekonomiskt för egna evenemang.

 

Kulturnatten 2020 blir digital

På grund av rådande situation med Covid-19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner kommer årets kulturnatt ske digitalt. Vi kommer inte ha några traditionella programpunkter i år men du som arrangör är välkommen att bidra med digitala programpunkter via länk.

 

1. Anmälan

Sista anmälningsdag för digital medverkan är 1 augusti.

Sista anmälningsdag för att komma med i programbilagan är 1 augusti.

Anmälan sker genom webbplatsen. Projektledningen har rätt att redigera alla texter.

 

2. Tillstånd
Polistillstånd för Kulturnattens utomhusaktiviteter och tillstånd att använda kommunal mark söks gemensamt (och betalas) av Destination Uppsala. Därför att det viktigt att anmälningar om utomhusaktiviteter kommer in till oss i tid, senast den 1 juni. Arrangören åtar sig att följa de anvisningar som framgår av polisens tillstånd enligt ordningslagen och som förmedlas till arrangören genom Kulturnattens projektledning. Privata markägare kontaktas av arrangören själv för godkännande.

Arrangören ansvarar för att svenska lagar följs och att nödvändiga tillstånd införskaffas.

Kontrollera brandskyddet
För allmänna tillställningar både utomhus och inomhus är brandskyddet av största vikt. Kontrollera:
- lokalens brandskydd
- utrymningsvägar
- det maximala antal personer som får vistas i lokalerna

 

3. Tillgänglighet
I anmälningsformuläret är det viktigt att arrangören fyller i uppgifterna om tillgänglighet korrekt. Läs igenom kraven för de olika alternativen noggrant innan du fyller i frågorna om tillgänglighet i formuläret. Det finns många olika former av funktionsvariation som gör vardagen problematisk. Under Kulturnatten är det extremt mycket folk i rörelse både inom- och utomhus. Det kan vara svårt för alla att ta sig in i offentliga lokaler eller butiker, det kan också finnas markskyltar som spärrar vägen på trottoarer. Under Kulturnatten ska arrangörerna arbeta aktivt för att underlätta för personer med funktionsvariationer.

 

4. Arrangörens åtagande och möjligheter
Arrangören åtar sig att:

- Leverera program och aktiviteter till Kulturnatten enligt överenskommelse.
- Förankra innehållet i aktiviteten med projektledningen för Kulturnatten och i god tid informera, och få godkänt av projektledningen för Kulturnatten om ev. samarbetspartners och sponsorer.
- Bemanna och bekosta sin aktivitet med personal under hela genomförandet.
- Följa och respektera Kulturnattens schema och direktiv för på- och avetablering.
- Inte dela ut flyers eller annat reklammaterial (utan Kulturnattens godkännande) på området. Vid nedskräpning har Kulturnatten rätt att debitera kostnader för städning.5. Allmänna villkor
Om arrangören inte följer de anvisningar som framgår av polisens tillståndsbevis och som förmedlats av projektledningen äger Destination Uppsala rätt att vidta rättelse och därvid debitera arrangören för kostnaderna.