Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Kulturnatten 2020 blir digital

På grund av rådande situation med Covid-19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner kommer årets kulturnatt ske digitalt. Vi kommer inte ha några traditionella programpunkter i år men du som arrangör är välkommen att bidra med digitala programpunkter via länk.

Du som tidigare varit arrangör under Kulturnatten behöver skapa ett nytt konto.

 

Nu har vi öppnat anmälan för medverkan under digitala kulturnatten!

Anmälan ser i stort sett ut som vanligt. Den främsta skillnaden är att istället för att skriva vart programpunkten kommer äga rum så lägger ni upp en länk för vart ert digitala evenemang går att se. Förslagsvis skickar ni in webbadressen till er hemsida där ni tänkt lägga upp er programpunkt, eller så skickar ni in webbadressen till er facebook-sida. Exempelvis https://www.facebook.com/KulturnattenUppsala/

Ni avgör själva om ni vill producera och filma ert material i förväg eller om ni vill genomföra en livesändning. Det krävs ingen proffsutrustning för att vara med på digitala kulturnatten, utan ni kommer långt med en mobiltelefon med kamera. Precis som tidigare år har ni alla möjligheter att anmäla fler evenemang om så önskas.

Hur ni än väljer att göra så tycker vi att det är så kul att ni ställer om tillsammans med oss under denna märkliga tid vi lever i. Vi får tänka på de positiva möjligheterna med att kunna sprida programpunkter digitalt och kanske utöka kännedom hos er potentiella publik. Kulturen finns kvar!

 

Hur filmar man med mobilen? Kika på länken nedan för tips och tricks:

https://moderskeppet.se/live/ova-pa-att-filma-med-din-mobil-eller-surfplatta/

 

Hur laddar man upp videoklipp på facebook? Kika på länken nedan för instruktioner:

https://www.facebook.com/help/1738143323068602/?helpref=hc_fnav

 

Hur sänder man live på facebook? Kika på länken nedan för instruktioner:

https://www.facebook.com/help/1636872026560015

 

Kostar det pengar att delta med ett evenemang på Kulturnatten?            

Om ditt evenemang går under STIM står du för kostnaderna för musikanvändningen. Läs mer på STIM’s hemsida.